تمرین عملیات پاسخ به حوادث در دانشگاه علوم پزشکی تهران در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) 

رئیس دانشگاه مانور مدیریت بحران در بيمارستان امام خميني را برای شناسایی نقاط قوت و ضعف دانشگاه و اقدام مناسب در زمان بحران مفید ارزیابی کرد.

گالري عکس يک 


گالري عکس دو
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، مانور مدیریت بحران دانشگاه، با رویکرد تمرین عملکردهای مدیریتی و فرماندهی، آمادگی تیم‌های درمان اضطراری و ارائه خدمات بیمارستانی و تقویت ارتباطات و هماهنگی‌ها به همت مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه و با مشارکت جمعیت هلال‌احمر، بنیاد بین‌المللی امداد و نجات ایثار، خانه نجات ایران و انجمن امداد ایرانیان از ساعت 8 تا 12 روز پنجشنبه 4 آذر 95 اجرا شد.
دکتر علی جعفریان، رئیس دانشگاه در پايان مانور مدیریت بحران با حضور در محل مانور، ضمن تشکر از همه افراد شرکت‌کننده در این مانور گفت: تا جایی که من به ياد دارم، برگزاری این برنامه به این شکل حداقل در 15 سال اخیر در دانشگاه بی‌سابقه است و به نظر می‌آید که با اطلاعاتی که از این مانور به دست آوردیم بتوانیم تصمیم‌گیری و عملیات درست‌تری در زمان بحران‌های واقعی داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه ما به‌واسطه حضور در پایتخت و در اختیار داشتن بزرگ‌ترین بیمارستان‌ها، باید برای حوادثی که در شهر، کشور و حتی کشورهای همسایه اتفاق می‌افتد آماده‌باشیم؛ گفت: انتظار از بیمارستان‌های جنرال ما به‌واسطه در اختیار داشتن کادر درمانی مجرب و متخصص و نیروی انسانی توانمند و امکانات مناسب بسیار زیاد است و برای مثال در انفجاری که چند هفته گذشته در سامرا اتفاق افتاد، سه بیمارستان ما به مصدومان حادثه خدمت‌رسانی کردند.
رئیس دانشگاه با تأکید بر لزوم آمادگی در شرایط بحرانی بیان داشت: باید این آمادگی را در خود ایجاد کنیم که در شرایط بحرانی که زیرساخت‌های خودمان هم تحت تأثیر قرار گرفته است نیز بتوانیم در سطح مطلوبی ارائه خدمت کنیم و قطعاً ارزیابی‌هایی که از امکانات، نیروی انسانی و ارتباطات در این مانور به دست می‌آید می‌تواند باعث شناسایی نقاط ضعف و کمبودهای ما شود.
وی با ابراز رضایت از جدیت همکاران در برگزاری این مانور، گفت: امیدوارم همه همکاران عزیز با همین جدیتی که در این مانور شاهدش بودیم ر مواقع بحرانی نیز حاضر شوند و درواقع در شرایط اضطراری همه ما باید از وضعیت عادی خود فاصله بگیریم و با نگاه دیگری وارد شویم زیرا نمی‌شود با همان روتین‌های جاری، شرایط بحرانی را مدیریت کرد.
رئیس ستاد مدیریت بحران دانشگاه ضمن اشاره به نقاط ضعف مشاهده‌شده در انجام این فرآیند، گفت: موانع ارتباطی، موانع فیزیکی و کمبود نیروی انسانی از مسائل و مشکلات مشاهده‌شده در این مانور بود، اما به اعتقاد من همه ما باید این آمادگی را داشته باشیم که وقتی بحرانی پیش آمد، طوری خدمت‌های خود را اصلاح کنیم که بتوانیم آن بحران را اداره کنیم و نمی‌توان انتظار داشت که در شرایط اضطرار هم همه سرویس‌ها به شکل معمول اجرا شود و هم بتوان بحران را مدیریت کرد و این مسئله در بیمارستان‌های ما که در شرایط عادی هم ضریب اشغال بالایی دارند حائز اهمیت بیشتری است.
وی با ابراز امیدواری از اینکه هرگز شاهد بروز اتفاق‌های ناگوار و شرایط بحرانی نباشیم؛ افزود: انتظار از بیمارستان‌های جنرال دانشگاه این است که در شرایط بحرانی این آمادگی را داشته باشند که در حداقل زمان بتوانیم با بسیج امکانات و نیروها، بحران را مدیریت کنیم.
دکتر جعفریان در پايان سخنان خود ضمن قدردانی از همه گروه‌ها و تیم‌های شرکت‌کننده در این مانور گفت: لازم است از همکاران در ستاد مرکزی دانشگاه، معاونت درمان، ستاد مدیریت بحران، بیمارستان امام خمینی (ره) و بیمارستان دکتر شریعتی، همچنین هلال‌احمر که امکانات برپایی بیمارستان صحرایی را در این مکان فراهم کردند تشکر کنم؛ همچنین باید اشاره‌کنم به موازات برگزاری این مانور، ستاد مدیریت بحران با حضور همه اعضای تیم فرماندهی بحران دانشگاه در سازمان مرکزی دانشگاه تشکیل شد که امور ارتباطات و مدیریت پشتیبانی را بر عهده داشت.
رئیس دانشگاه همچنين ضمن بازديد از محل برگزاری مانور در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با حضور در جمع داوطلبان مردمی اين مانور، ضمن قدردانی از حضور آنان در این طرح، گفت: تا جایی که به من اطلاع داده‌اند شما از نقاط مختلف تهران برای این کار داوطلب شده‌اید که لازم است از اینکه در این هوای سرد و این شرایط سخت به ما در اجرای این طرح کمک کرده‌اید، سپاسگزاری کنم.
وی افزود: حضور شما در این مانور به ما کمک کرد تا بتوانیم وضعیت خود را در شرایط حقیقی مورد ارزیابی و سنجش قرار دهیم و بتوانیم سیستم را برای مواجهه با شرایط حقیقی مجهز کنیم.
خبرنگار: ميرحامد حسيني
عکس: جمشيد ربيعي، مهدي کيهان

مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

تنظیمات قالب